Alla inlägg den 3 september 2011

Av Jennie Penny - 3 september 2011 22:42

I torsdags så bjöd ju Sara in till inflyttningsfest i sin lilla lägenhet som vi i studiecirkeln fått hjälpa till och gjort beboelig. Nu var det dock länge sedan vi var där och mycket av finliret är sådant som Sara gjort själv, så det här var ett välkommet initiativ. Jisses, jag har saknat dem, jag har saknat och bygga och jag borde verkligen göra något åt den här viljan att vilja skapa något som blir starkare och starkare inom mig för var dag som går, bara att jag inte kan något.

Sara bjöd på jättegoda snittar, dessa med brie och rabarbersylt var nog bäst av dem alla!   De andra snittarna.   Elin hamnade i fokus när jag ville försöka få en bild på köket som inte är riktigt färdigt, men de fina väggarna kan vi se. Jisses, det blev en hel del vin drucket, det märkte jag när jag kom hem.

Ovanvåningen som i varje fall är färdig, Här sover fröken Sara nu för tiden. Tycker det är sååååå mysigt här uppe. Förvaring i väggarna. Om ni inte läst hennes och projektets blogg så kan jag berätta att Sara målat hela det här golvet själv, för hand, ruta för ruta. Bakom hyllan går den branta trappan ner till undervåningen.   Lamporna är sååååå snygga...  Sara själv i hallspegeln med den fräna tapeten.   Dags för ett sista gruppfoto innan hemgång!


Åh, hoppas verkligen jag har tid att komma tillbaka hit någongång. Jag skulle så gärna vilja hjälpa till i fortsättningen också, om/när hon ska rusta upp stora huset!  

Av Jennie Penny - 3 september 2011 22:20

Det är faktiskt en helt fantastisk lägenhet det här. Hade jag varit sambo, haft någon att dela denna med och om den kanske hade legat i en annan stad, så hade jag nog inte tvekat en sekund att ta den. Hoppas verkligen att det här var ett bra och ett klokt val av mig. Ett första intryck är att det verkligen är det. Fyller på listan över saker jag måste skaffa mig bara, handla mat och sådant. =)


Hörni, jag är i Kristianstad nu. Det är här jag ska bo kommande 4 månader och skaffa mig erfarenhet inom ett yrke som jag verkligen tror är drömyrket för mig. För tillfället, i den trötthet jag befinner mig i, så känns det dock otäckt och jag känner mig gråtfärdig, men jag vet att i morgon när jag vaknar, får gå en promenad runt stan, kika mig omkring, så kommer det att kännas mycket bättre.


Så här ser det i varje fall ut i lägenheten...visst är det fint?!

Här ska jag nog trivas!  Förresten - vilken "fail" det blev när jag laddade ner en bild på allas vår favoritvampyr Damon på mobilen. Japp, inte kan jag njuta av det här heller...suck...

Av Jennie Penny - 3 september 2011 13:27

Sitter här på tåget, någonstans i Närke, skulle jag gissa, annars i Västmanland. PÅ väg den långa vägen ner till Skåne och det känns fasligt otäckt, men också så otroligt spännande. Hade en tanke att jag skulle blogga lite om inflyttningsfesten i torsdags, men inser att jag aldrig la bilder på datorn, utan de är fortfarande i kameran. Så jag tänkte ta igen lite bloggande om resor jag gjort och inte berättat om i min bloggkoma som varat ett tag. Därför börjar jag med en lite resa jag gjorde i slutet av juli när vänner nerifrån Göteborg dykte upp i trakterna.


Vi besökte nämligen två bruksorter i Uppland - Forsmarks bruk och Lövsta Bruk - två gamla järnbruk där mycket är bevarat. De är så kallade Vallonbruk. Åh, jag hade saknat det där att få ut och nörda mig i bebyggelsehistoria tillsammans med likasinnande, det var otroligt skojigt att vandra i dessa vackra miljöer. För att göra det lite mer spännande så passade vi på att åka på tur i Forsmarks kärnkraftverk också och naturen runt omkring.

Forsmarks 3 kärnreaktorer!  Där kylvattnet från de tre reaktorerna släpps ut - var det 10 grader varmare än normaltemp i vattnet om jag inte missminner mig. I vilket fall som helst så behövs stor kraft i vattnet för att det skulle blanda sig, så vattnet är VÄLDIGT strömt här.  Men annars var temperaturen riktigt angenäm, även för en badkruka som mig som inte badat en gång i sommar insåg jag häromdagen.   Efter rundturen på kärnkraftverket gick vi och lunchade på värdshuset i Forsmarksbruk (det ligger där bakom löven).   Typiskt upplägg i en bruksort, kyrkan i den ena änden och bakom mig låg Herrgården, som tyvärr var täckt av byggnadsställningar, i den andra änden.   Gamla uthusbyggnader bakom husen.  Fähusruiner, byggt av slaggsten.  Dass  Och som sagt, så där kikar vi antikvarier på hus. Hands on, med andra ord.  Sedan drog vi vidare mot Löfstabruk där vi fikade. Detta är en gammal magasinsbyggnad där de nu hade konstgalleri.   Där inne var det riktigt trevligt och på ovanvåningen fanns det glaskonst i massor, bland annat MÅNGA olika versioner av dessa ljus/kristallkronor. Många av dem var jättefina och kanske modern version av något som skulle passa bra i en kyrka. Efter kaffe och galleri så drog vi oss mot Herrgården och stannade till vid Orangeriet och insåg att det här med att dessa finns kvar är nog inte så himlars vanligt. Vi kom alla att tänka på Gunnebo där de vill/där de håller på/där de har byggt upp ett orangeri som aldrig funnits där, men som det fanns ritningar på att de planerade att bygga.  Även denna Herrgård var i renoveringsstadiet och man hade tagit bort all puts från denna sida av huset. Först trodde jag att den var täckt i filt typ, men när jag kom närmre så visade det sig som sagt att putsen av borthackad.   Dock kunde vi se på den andra sidan hur det brukade se ut.   Infarten till huset från andra hållet. Här kan fantasin flöda och inspirationen brinna. Tänk vilka vagnar som åkte här, vilka gentlemän som kommit på fina ståtliga hästar. 

Presentation


Dalkulla på vift i Skåneland! Jobbar som Byggnadsantikvarie på Regionmuseet. Skriver om det som intresserar mig, det som väcker tankar hos mig och det som händer omkring mig! Läs och kommentera gärna! Spread the word...

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Twitter

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Trevliga bloggar till för att också läsas

RSS

Gästbok

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards