Alla inlägg den 11 september 2011

Av Jennie Penny - 11 september 2011 20:24

Har Skånefierat min blogg lite - lite halm och lite korsvirke, det är väl det som är Skåne va?! Ja, i varje fall om jag ska tro Regionsmuseet och de uppdrag jag kommer att få. Så lite att lära sig om för en tös som är uppvuxen bland gran och knuttimring. Men faktiskt ska nämnas att det knuttimras i Skåne också - för ett annat uppdrag har just med ett timrat hus att göra. Oj ni, i morgon börjar jag min andra vecka och jag känner mig fortfarande uppe i varv och försöker reda ut allt, hur tusan man gör i kontakter och sådant, jag kommer att ställa Lundakontoret inför en massa dumma frågor i morgon får jag för mig - för jag kommer att få lov att ringa ett par samtal i möra också!


Men nog om det nu. För idag ska jag ägna mitt blogginlägg åt en stad som ingen annan ens kan mäta sig med. Och det är en stad som för 10 år sedan idag råkade ut för något som kommit att forma en hel värld. Jag pratar förstås om New York och jag tänker inte berätta om en massa tråkigheter, vad jag gjorde för 10 år sedan - är ni nyfikna på det så kika på vad jag skrev för 2 år sedan, länken finns i marginalen här bredvid om ni kikar. Nej, istället tänkte jag tillfället i akt och faktiskt visa och dela med mig av lite fler bilder från min New York resa förra året som jag faktiskt inte bloggat om. Jag åkte ju dit för att fira min 30 årsdag. Här kommer en liten bildkavalkad...och ja, när det är mig det handlar om så blir det mycket bilder på byggnader... =)

Vi leker leken Gissa byggnaden???!!! =)  Bästa Syster Yster och maken (men de var "bara" nyförlovade här)  VÄLDIGT höga byggnader är något för mig är typiskt New York, men kanske egentligen typiskt Amerikanskt och jag älskar skyskrapor - ja, om de är snygga förstås, för det finns ju bättre och sämre designade förstås.   Gissa platsen? Som en kommentar kan sägas att jag älskade den där statyn som ni ser till höger i bilden. Baserades ju på ett mycket berömt foto Coola FlatIron byggnaden som är sjukt snygg i detalj också med mycket fina detaljer på.   Åh, den första morgonen i New York så lydde vi brorsan råd och "bara" gick omkring och vi hade turen att hitta till ett område som kallade Gramercy och Gramercy Park där vi letade efter ett frukostställe och hittade en mysig diner på ett hörn. Det var som att kliva in i en Amerikansk film, bara locals och vid borden bredvid oss satt till och med poliserna och käkade. För New York är dyrt, det är dyrt att äta och det är dyrt att bo, men av någon anledning så var just frukostarna jättebilliga och bra, om man gillar ägg och sådant (som ju jag har lite svårt för). Men Amerikanska pankakor med färska jordgubbar, färskpressad apelsinjuice och en kopp kaffe - jummy!   Apcool skyskrapa in the making, på vår väg nerför Broadway.  Vi drog neråt för vi ville kika på frihetsgudinnan och Brooklyn bridge. Men några bra utsiktskort på dem var svåra att få.  På kvällen den 13 augusti så hade vi bokat biljetter för att se Musikalen Rock of Ages. En musikal som ju var baserad på 80-tals hårdrockslåtar och utspelade sig på Sunset strip i Los Angeles. Passade oss perfekt och var faktiskt riktigt rolig och söt - lättsmält och med en FANTASTISK ex-idolare i huvudrollen som Drew. Som lite extra roliga kuriosa kan jag berätta att de ska/håller på att filma musikalen.   Lite impuls var det ändå när vi bestämde oss för att åka upp i Empire State Building, men det kändes som om att vi borde, ja, jag hade ju varit uppe där förut, men inte mina reskamrater.   Vidunderlig utsikt  På besöket i Nintendobutiken sa vi inte bara hej till Mario utan köpte även med oss en liten souvenir hem till mamma.   Födelsedagstårtan blev födelsedags cupcakes från Magnolia Bakery som åts upp i central park.   Mmm, dreggel!   Och detta är Plaza Hotel.  Sist men inte minst så var vi ju inne på den där underbara leksaksbutiken där detta piano finns. Någon mer än jag som tänker filmen Big och Tom Hanks?


Det var några bilder ifrån New York, som jag definitivt kommer åka till igen. Skulle inte ha något emot om bror och frugan hamnar där tillsist. =)


Kram på er alla en dag som denna. Ni är alla värda det bästa!

Presentation


Dalkulla på vift i Skåneland! Jobbar som Byggnadsantikvarie på Regionmuseet. Skriver om det som intresserar mig, det som väcker tankar hos mig och det som händer omkring mig! Läs och kommentera gärna! Spread the word...

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Twitter

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Trevliga bloggar till för att också läsas

RSS

Gästbok

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards